Ako razmišljate o putovanjima, svetu, životu kao iz avanture – ovo je događaj za vas!

Sremska Mitrovica – U utorak, 31. maja sa početkom u 18 časova u čitaonici Biblioteke “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici biće održana promocija nove knjige “Nomad (1)” i tribina uz videoprojekciju svetske cikloputnice Snežane Radojčić.

Ako razmišljate o putovanjima, svetu, životu kao iz avanture – ovo je događaj za vas!

U sklopu svoje druge turneje po zemljama nekadašnje Jugoslavije, Snežana Radojičić, profesorica književnosti i cikloputnica, će gostovati u Biblioteci “Gligorije Vozarović” u Sremskoj Mitrovici. Autorka će promovisati svoju novu knjigu “Nomad”, u kojoj je opisala deo svog globalnog putešestvija, i to onaj koji obuhvata Tursku.

untitled

Snežana je rođena u Beogradu, gđe je živela i radila dok se 2011. godine nije upustila u petogodišnju avanturu pedaliranja po Zemljinoj kugli, čija dužina sada iznosi 40 000 kilometara.

Snežana Radojičić, biciklistički nomad XXI veka donosi nam epsku i u isto vreme intimnu priču o čovečanstvu, ljudima i mestima. Koji je najgostoljubiviji narod, koje je najidealnije mesto za život, najlepši grad, najteža zemlja za putnika, najfascinantniji istorijski spomenik… Saznaćete nešto o pet najzanimljivijih, nezaboravnih iskustava i doživljaja tokom njenog petogodišnjeg lutanja na biciklu. Na kraju događaja saznaćete kako povoljno putovati sa tek desetak dolara dnevno.

Na promociji ćete moći kupiti novu knjigu Snežane Radojičić “Nomad (1)” koja predstavlja nastavak romana “Zakotrljaj me oko sveta” u jednom drugačijem putopisnom stilu i na taj način podržati nastavak njenog putovanja.

You May Also Like