Toplifikacija ulaže u energetsku efikasnost

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće „Toplifikacija“ je pre nekoliko dana započelo radove na zameni dotrajalih instalacija u mitrovačkom naselju KPD.

Direktor JKP „Toplifikacija“ Slavko Sladojević rekao je da se nastavlja započeti posao. „Naselje KPD bilo je jedno od onih gde smo imali najveće gubitke, pa očekujemo da će nakon ovih radova energetska efikasnost biti na daleko većem nivou“, rekao je on.

Novi mitrovački gradonačelnik Vladimir Petković rekao je da je ova investicija održiva i da će se to pokazati već u narednom periodu. „Godišnji gubici ovde iznose 2-3 miliona dinara, tako da ćemo več za nekoliko godina isplatiti ovu investiciju“, rekao je on dodavši da je Sremska Mitrovica lider u okolini po pitanju grejanja napomenuvši novu cenu gasa i korišćenje biomase u te svrhe.

13663606_1723333664586242_1263737881_o

Radovi u ovom mitrovačkom naselju podrazumevaju zamenu dotrajalih instalacija i mreže sve do ulaza u stambene objekte koja če dovesti do veće energetske efikasnosti zgrada.

Njihova vrednost je oko šest miliona dinara koje finansira „Toplifikacija“ iz sopstvenih izvora, a plan je i da se do početka naredne sezone ugrade kalorimetri u svaku stambenu jedinicu, kako bi u budućnosti bio lakše izvršen prelaz na naplatu po potrošnji. Ukupna vrednost radova u ovoj i prethodnoj godini iznosi oko 20 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i