Sremska Mitrovica – Jedno odeljenje osmaka Osnovne škole „Jovan Jovanović Zmaj“ iz Sremske Mitrovice malim, a opet velikim gestom pokazali su svom drugu iz odeljenja kojem je dijagnostikovan dijabetes da su uz njega i da bolest neće uticati na njihovo viđenje njega.

Dijabetes nije bolest od koje se umire i sa kojom ne može da se bori, ali je bolest koja zahteva konstantno lečenje do kraja života, zahteva brigu, dosta odricanja i veliku kontrolu. Teško je i starijim odsobama kada im lekari dijagnostikuju ne samo šećernu bolest, nego bilo koju drugu, a jednom tinejdžeru koji tek počinje da shvata šta je to život, još je i teže. To su shvatili i njegovi drugari iz odeljenje i došli na ideju da mu jednim malim gestom pokažu da ima njihovu punu podršku i razmevanje za njegovu bolest.

13077350_576953815798512_1058046252_n

Naime, na prolećnom krosu OŠ „Jovan Jovanović Zmaj“ koji je održan u sredu, tokom trke jedan po jedan dečak osmak je zaostajao su za svojim drugom dijabetičarom, sve dok on nije poveo, a zatim i pobedio u trci. Radost obe strane bila je nemerljiva.

Neki će reći, da nijhov gest nije veliki i da ništa posebno nisu učinili, ali osmacima i njihovom drugu je ovo delo „veliko kao kuća“, jer su želeli svom drugu da poruče da bolest ne mora da ga negativno obeleži i ograniči ni u jednom segmentu života.

Možda Vam se svidi i