55 maratona za 55 dana: Nikolić dotrčao do Mitrovice

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Kragujevčanin, paraolimpijac Goran Nikolić koji je rešio da obori Ginisov rekord i da za 55 dana istrči 55 maraton danas je nakon nakon 4 sata i 31 minut i pretrčanih 42 kilometra i 195 metara stigao u Sremsku Mitrovicu.

Njega su na ulasku u Mitrovicu sačekali članovi mitrovačkog plivačkog i atletskih klubova koji su zajedno sa njim istrčali, odnosno na biciklima odvozili poslednje kilometre.

33333333333333

Nikolić je prvi maraton istrčao 3. septembra, a ovo mu je četvrta etapa. Već sutra on će trčati do Rume, a zatim do Novog Sada. Nakon brojnih gradova u Srbiji do kojih će Nikolić trčati svoje maratone, on će maratone trčati i u Bosni i Hercegovini, a zatim i u Crnoj Gori. Poslednja etapa, odnosno maraton ima cilj u Budvi.

Motiv zbog kojeg se Nikolić odlučio na ovaj poduhvat nije samo rušenje Ginisovog rekorda, prema njegovim rečima rekord je samo nešto što treba da privuče pažnju široj javnosti, a pravi motiv je da se podigne svest o osobama sa ivaliditetima, njihovim mogućnostima, kao i njihovo aktiviranje u sportu s jedne strane, a s druge strane privlačenje sponzora, donatora i ljudi dobre kako bi se opremio Regionalni centar „Iskra“ za sport i rehabilitaciju osoba sa invaliditetom u Kragujevcu.

444444444444

Nikolić koji je slabovid i samo na jedno oko vidi 5%, kaže da je za sada zadovoljan reakcijama koje dolaze do njega, komentari su mahom pozitivni, a o njemu se zahvaljujući medijima dosta priča i piše, pa ukoliko i ne budeo uspeo da istrči 55 maratona neće biti razočaran, jer primarni njegov cilj svakako će biti ispunjen.

Što se tiče samog trčanja, on objašnjava da za sada nema nikakvih problema, da drži dobar tempo, da nema povreda i nada se da će tako ostati do kraja.

Domaćini Goranu Nikoliću bio je Rotari klub Sremska Mitrovica.

222222222222222222222

Možda Vam se svidi i