Sremska Mitrovica – Izgradnjom 515 metara duge i 6 metara široke saobraćajnice u industrijskoj zoni „Jezero“ u Sremskoj Mitrovici završeno je njeno kompletno infrastrukturno i komunalno opremanje, što je kako ističu iz lokalne samouprave najbolja pozivnici investitorima da ulažu u naš grad.

Sredstva za finansiranje radova na izgradnji saobraćajnice izdvojena su iz budžeta Grada Sremska Mitrovica i Ministarstva privrede Republike Srbije u iznosu od 22 miliona dinara.

qq

„Nakon dobijanja dozvole za izgradnju ove saobraćajnice konkurisali smo kod Ministarstva privrede, tako da smo od njih dobili 50% sredstava. Planirana vrednost radova je bila 29 miliona, ali smo na sprovedenom postupku javne nabavke dobili cenu od 22 miliona, što znači da je 11 miliona uložio Grad Sremska Mitrovica preko JP „Direkcija za izgradnju grada“, a 11 miliona obezbedilo je Ministarstvo privrede“, objasnio je Vladimir Sanader, direktor sremskomitrovačke Direkcije.

Sanader je rekao da je sada oko 16 ha zemljišta kompletno komunalno i infrastrukturno opremljeno i slobodno za nove investitore.

Načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Vladimir Petković kratko je rekao da opremanje ove industrijske zone ima veliki značaj za Sremsku Mitrovicu, jer se investirorima pruža još jedna lokacija za ulaganje.

On je napomenuo da je Grad Sremska Mitrovica pre investicije u izgradnju ove saobraćajnice i pomoći Ministarstva privrede iz sopstvenih sredstava finansirao ostalu infrastrukturu, odnosno izgradnju kanalizacione i vodovodne mreže, uvođenje električne energije, postavljanje optičkog kabla i gasne infrastrukture.

a

„Sada imamo kompletnu opremljenu industrijsku zonu i mogu da kažem da se ovde već počelo sa izgradnjom. Jedan objekat gradi firma „Dadex“, domaćeg preduzetnika, parcelu pored je kupila MC Bauchemie koja nakon završetka radova na saobraćajnici planira da počne sa izgradnjom nove fabrike površine 3.000 metara kvadratnih, a takođe smo u pregovorima sa dva potencijalna investitora i mislim da će ovo biti prava pozivnica potencijalnim investitorima da dođu u Sremsku Mitrovicu“, rekao je Petković.

Petković je napomenuo i da je industrijska zona „Jezero“ pored zona „Sever I“ i „Sever II“, treća po redu kompletno uređena industrijska zona u Sremskoj Mitrovici.

Možda Vam se svidi i