13 miliona dinara za radove na dve škole na teritoriji grada

Od strane Ozon
0 komentar

Sremska Mitrovica – Pokrajinska vlada je na nedavno održanoj sednici za sanaciju nekoliko objekata osnovnih i srednjih škola, kao i za radove na izmeštanju trafo stanice koja se nalazi u objektu Doma učenika srednjih škola u Subotici izdvojila sredstva u visini od 53,5 miliona dinara. Od tih sredstava za radove na dve škole na teritoriji grada Sremska Mitrovica izdvojeno je ukupno 13 miliona dinara.

Deo ovih sredstva biće iskorišćen za nastavak radova na izgradnji novog objekta Osnovne škole „Dobrosav Radosavljević Narod“ u Mačvanskoj Mitrovici. Konkretno sredstva će se iskoristiti za postavljanje podova i unutrašnje stolarije, što će obezbediti kontinuitet u radovima s obzirom da je prva etapa prve faze radova na izgradnji završena, a da se za početak druge etape čeka proleće 2017. godine. Za školu u Mačvanskoj Mitrovici biće opredeljeno 9 miliona dinara.

skola-macvanska

Ostatak sredstava, odnosno 4 miliona dinara će biti upućeno Osnovnoj školi „Jovan Jovanović Zmaj“ u Jarku za radove na adaptaciji i sanaciji krova i krovne konstrukcije.

Sredstva za sanaciju i popravku objekata dobiće još i osnovne škole u Veterniku, Bečeju, Budisavi, Horgošu, Bajši, Banatskom Karađorđevu i Srbobranu, Srednja Elektrotehnička i građevinska škola „Nikola Tesla“ u Zrenjaninu i Srednja škola „Svetozar Miletić“ u Novom Sadu. Takođe Pokrajinska vlada sa preko 10 miliona dinara finansiraće i troškove izmeštanja trafo stanice koja se nalazi u objektu Doma učenika srednjih škola u Subotici.

You may also like