Sremska Mitrovica/Pećinci –“Udruženje mladih aktivista Pećinci“ sprovodi omladinski projekat „Informiši se o HIV-u – promovisanje zdravih i bezbednih stilova života među mladima u sremskom okrugu”.

Kako prenosi Radio televizija Vojvodine, reč je o projektu koji podrazumeva informisanje mladih u sremskom okrugu o HIV-u, a glavna aktivnost projekta odnosi se na snimanje kratkometražnog filma o pomenutoj bolesti koji će se početkom oktobra snimati na lokacijama u opštini Pećinci i delom u Sremskoj Mitrovici.

„Radnja kratkometražnog filma koji ima edukativno – preventivni karakter govori o mladiću, bajkeru i rokeru, koji nakon završene Muzičke akademije, postaje veoma popularan i slavan, te ima savršen život, slavu, porodicu, voljen je. Međutim, njegov život se iz temelja menja posle saobraćajne nesreće kada se, analizom krvi, ustanovi da je nosilac HIV virusa. Umesto razumevanja i podrške koju očekuje od najbližih, on nailazi na zid predrasuda, strahova i frustracija čiji je osnovni uzrok neinformisanost i neznanje o ovoj bolesti“, piše RTV.

film 1

Omladinski projekat „Informiši se o HIV-u – promovisanje zdravih i bezbednih stilova života među mladima u sremskom okrugu (opština Pećinci)“ sprovodi se uz podršku Resurs centra „Somborskog edukativnog centra“, u partnerstvu sa Novosadskim humanitarnim centrom u okviru programa „Mladi su zakon“, a finansira ga Ministarstvo omladine i sporta Republike Srbije.

Pravo učešća u projektu imaju svi članovi amaterskih ansambala sa teritorije Srema uzrasta od 15 do 65 godina koji se bave ili su se bavili glumom u amaterskom teatru, članovi rok bendova sa teritorije Srema i članovi moto klubova i bajkeri koji vešto upravljaju motorima koji se do kraja avgusta mogu prijaviti putem e-mail adrese: umapecinci15@gmail.com slanjem ličnih podataka (ime i prezime, godište, mesto stanovanja i kontakt telefon).

Možda Vam se svidi i