Sremska Mitrovica – Tačno pet nedelja trajala je manifestacija „Kreativno leto u biblioteci 2015“ koju je i ove godine organizovala sremskomitrovačka biblioteka „Gligorije Vozarović“.

„Kreativno leto“ juče je i zvanično završeno, a tim povodom održana je poslednja u nizu kreativna radionica, dodela diploma svim učesnicima i priređena je lutkarska predstava koju su izveli učesnici radionica.

kreativne radionice

„Danas smo sumirali sve šta smo u okviru kreativnih radionica radili prethodne četiri nedelje, pohvala bih i zahvalila svima koji su sa nama sarađivali, svima koji su ulepšali leto našoj deci. Ona su sada puna pozitivnih utisaka, ali najdragocenije od svega u celoj ovoj prići jeste da su deca sa sobom iz biblioteke ponela jedno lepo prijateljstvo, lepo druženje, kreativne veštine koje su ovde savladali, nešto novo što su naučili i taj osećaj da u biblioteci mogu da uživaju, da se raduju, da steknu nove prijatelje, da se bave kreativnim radom, a ne samo da pozajmljuju knjige“, rekla je Svetlana Cica Sabo, bibliotekaraka, tokom jučerašnje završne priredbe.

Kreativni saradnici biblioteke “Gligorije Vozarović” koji su se pridružili ovog leta u organizaciji programa bili su Ivona Popović – učiteljica, Tatjana Milivojčević – vaspitačica, Nedeljko Terzić, – pesnik, Stoja Gavranović – origami majstorica i Ljiljana Dugalić – spisateljica za decu iz Beograda.

kreativne radionice2

Ove godine posećenost kreativnih radionica u okviru „Kreativnog leta u biblioteci 2015“ bila je rekordna, učestvovalo je oko 70 mališana uzrasta od 6 do 14 godina

Možda Vam se svidi i