Sremska Mitrovica – Izložbom “Masteri grafike akademije umetnosti u Novom Sadu ” i predstavom “Čehovljeve priče” u izvedbi studenata glume Akademije umetnosti u klasi profesora Jasne Đurić proteklog vikenda u Sremskoj Mitrovici je zvanično završen program u okviru projekta “Kulturni napad”.

Izložba grafika u okviru koje su izloženi radovi 25 svršenih studenata magistarskih studija nastalih protekle dve decenije, od kada postoje magistarske studije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu otvorena je u Carskoj palati, dok je predstava odigrana u kafe Jukonu u centru Sremske Mitrovice.

U okviru “Kulturnog napada” u Sremskoj Mitrovici ukupno su relizovana četiri kuturna dešavanja i to koncert klasične muzike, dve predstave i izložba grafike.

3

Kulturni napad predstavlja projekat Akademije umetnosti koji obuhvata predstavljanje umetničkih sadržaja studenata Akademije umetnosti u gradovima Vojvodine.

U periodu od oktobra do decembra 2015. godine, Akademiija umetnosti će izvesti niz kulturnih programa namenjenih široj javnosti, poput pozorišnih predstava, izložbi i koncerata u ne samo u Sremskoj Mitrovici, nego i u Bačkom Petrovcu, Rumi, Zrenjaninu, Baču, Subotici, Vršcu i Šidu.

as

Aktivnosti Kulturnog napada: Pod okriljem Departmana dramskih umetnosti u toku jedne nedelje izvodiće se neke od pozorišnih predstava završnih klasa glume, pozorišnih predstava studenata režije itd. Departman likovnih umetnosti nudi različite izložbe studenata i profesora Akademije umetnosti, izložbe odabranih fotografija, izložbe izbora iz kolekcije Katedre za grafiku, izložbe plakata iz kolekcije arhive Katedre za grafičke komunikacije itd. Departman muzičke umetnosti predstavlja se koncertima studenata svih izvođačkih studijskih programa.

aa

Ukratko, projekat Kulturni napad predstavlja upravo – kulturni napad, ali sa višim ciljem, a to je kulturna edukacija publike u sredinama u kojima su visokokvalitetni umetnički program deficitarni i u vremenima kada kultura, nažalost, često ostaje zaključana samo unutar zidova malobrojnih kulturnih ustanova u glavnome gradu.

Ovaj projekat se finansira sredstvima Pokrajinskog sekretarijata za kulturu i javno informisanje AP Vojvodine.

Možda Vam se svidi i