Sremska Mitrovica – Šesti po redu sastanak Međuopštinske radne grupe (MORG) za kanalizacione sisteme prikupljanja i prečišćavanja otpadnih voda u Sremskom okrugu održan je tačno pre nedelju dana, 9. jula u Sremskoj Mitrovici.

Tema sastanka bila je predstavljanje Radnog tima Instituta za vodoprivredu „Jaroslav Černi“ i prezentacija projektnog zadatka i predloga metodologije rada stručnog tima Instituta, po osnovu Ugovora za izradu Prethodne studije izvodljivosti sa Glavnim projektom zaštite sliva reke Save izgradnjom komunalne infrastrukture prečišćavanja otpadnih voda u regionu Srema.

Drugi deo sastanka iskorišćen je za radionicu o upravljanju projektnim ciklusom po modelu PCM EU, koju je prisutnim članovima MORG-a, održao Vladimir Pandurov, istaknuti stručnjak za međunarodne projekte. Prisutni su imali prilike da čuju o metodologiji upravljanja projektima i projektnim ciklusom i na taj način steknu izuzetno korisno znanje o projektima i zahtevima projekata koje raspisuje EU, a koje će im biti od velike koristi prilikom pisanja novih projekata i apliciranja u budućnosti i povećati mogućnost njihovog odobravanja od strane nadležnih institucija EU.

Izvor: Regionalna razvojna agencija Srem

Možda Vam se svidi i