Sremska Mitrovica – Javno komunalno preduzeće “Vodovod” Sremska Mitrovica u saradnji sa Naučnim institutom za prehrambene tehnologije Univerziteta u Novom Sadu i Ekološkim udruženjem građana “Zeleno pitanje”, takođe iz Novog Sada, dan nakon obeležavanja 22. marta, Međunarodnog dana voda zvanično su započeli edukativnu akciju “Voda, svuda oko nas”. Tim povodom u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici održana je konferencija za medije.

“JKP “Vodovod” kao društveno odgovorno preduzeće koje upravlja delom vodnih resursa na teritoriji grada Sremska Mitrovica i šire pokrenuo je akciju koja nije namenjena samo deci,već i odraslima”,kratko je rekao Saša Bugadžija, direktor JKP “Vodovod”.

Bugadžija je dodao da je ovo preduzeće prepoznalo svoj interes u sprovođenju jedne ovakve akcije, da je u okviru nje planirano štampanje knjige “Voda, svuda oko nas”, kao i održavanje edukativnih radionica.

dan voda

Bugadžija je napomenuo da očekuje da će knjiga koja nosi naziv kao i sama akcija, “Voda, svuda oko nas” biti završena i odštampana do kraja maja.

Knjiga i kompletna edukacija su prevashodno namenjeni učenicima osnovnih škola, ali i odraslima (nastavnom osoblju, roditeljima i svima ostalim).

Naučni institut, kao vrhunska naučna institucija u Srbiji u oblasti bezbednosti kvaliteta hrane i prehrambenih proizvoda priključio se akciji u edukativnom, savetodavnom i ekspertskom smislu kako bi pomogao poboljšanju i proširenju usluga JKP “Vodovod”.

Možda Vam se svidi i