Vlasnici vikendica u Krušedol Prnjavoru, na padinama Fruške gore, žive u strahu od piromana, koji je uposlednjih pet meseci zapalio šest vikend-kuća i dva pomoćna objekta.

vatra

Poslednja u nizu uništenih je kuća Dušana Ćuka iz Surčina, koja je izgorela do temelja. Motiv je nepoznat, a u policijskoj upravi Sremska Mitrovica kažu da rade na rasvetljavanju događaja, ali da zbog istrage ne mogu da daju detalje.
Dušan Ćuk je pre sedam godina kupio plac u Krušedol Prnjavor da bi napravio kuću za odmor, ne sluteći da će neko u mirnom selu sa 234 stanovnika praviti zgarište od vikendica dok vlasnici nisu tu.

On za „Novosti“ kaže da je sa komšijama i meštanima u dobrim odnosima i da se ni sa kim nije zamerio.

– Zašto je ovo neko uradio, verujte da se i ja pitam, kaže Ćuk i dodaje da njegova kuća nije bila obijane i da nije primetio da išta od stvari nedostaje.

– Najverovatnije je kroz prozor ubačena neka zapaljiva tečnost od koje je buknuo plamen i sve je za tili čas izgorelo, rekao je Ćuk.

Stotinak metara dalje, piroman je pokušao da zapali i jednu veliku kuću, ali srećom samo su uništeni prozori.

Meštani kažu da se sve događa noću dok selo spava.

– Niti je neko nešto video, niti čuo, tek kada počne da gori pozovemo policiju i vatrogasce, kažu u selu. Oni sumnjaju da je pirman neko ko živi u selu, jer uvek zna kada su vikendice prazne i kuće pali u vreme kada neće biti primećen.

Možda Vam se svidi i