Sremska Mitrovica – Povodom Dana grada i Gradske slave, na Trgu Ćire Milekića i u Gradskom parku, juče je održana pokazna vežba Žandarmerije, odreda iz Novog Sada.

Pripadnici Žandarmerije su Mitrovčana predstavili svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i izvođenjem pokaznih vežbi, kroz koje su pokazali kako održavaju fizičku i pshičku spremnost za reagovanje u svakoj situaciji.

zandarmerija2

Prisutni su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika Žandarmerije, a pored toga demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

zandarmerija3

U skladu sa uzrastom i uz nadzor odraslih najmlađi Mitrovčani su imali priliku da se oprobaju u nekoj od vežbi, vožnji ili drugoj demonstriranoj aktivnosti kao što su spuštanje niz sajlu, oblačenje uniforme, korišćenje opreme, boravak u vozilu, maskiranje, pucanje iz oružja i dr.

yandarmerija

Cilj manifestacije je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom Žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane, kao i promocija vrednosti i principa na kojima se temelji rad Žandarmerije.

Organizator manifestacije je Grad Sremska Mitrovica.

Žandarmerija je jedna od državnih, javnih službi i policijska jedinica MUP-a Srbije. Njeni pripadnici obavljaju zadatke različite složenosti i sprovode akcije koje doprinose očuvanju granica i teritorije naše zemlje, uspostavljanju javnog reda i mira, kada je on narušen, i pružaju pomoć i zaštitu ljudima u opasnim situacijama, kao što su velike vremenske nepogode, nesreće na vodi i kopnu i sl.

zandarmerija1

Možda Vam se svidi i