Sremska Mitrovica – Povodom Dana grada i Gradske slave, na Trgu Ćire Milekića i u Gradskom parku, juče je održana pokazna vežba Žandarmerije, odreda iz Novog Sada.

Pripadnici Žandarmerije su Mitrovčana predstavili svoju profesiju ne samo nošenjem specifičnih uniformi, nego i izvođenjem pokaznih vežbi, kroz koje su pokazali kako održavaju fizičku i pshičku spremnost za reagovanje u svakoj situaciji.

zandarmerija2

Prisutni su imali priliku da neposredno vide kako izgledaju brojne vežbe i treninzi, neophodni za stalno održavanje kondicije, izdržljivost, snalažljivost, spremnost i rad pripadnika Žandarmerije, a pored toga demonstrirana je i oprema koja se koristi, naoružanje, neka od vozila i deo rada specijalnih jedinica.

zandarmerija3

U skladu sa uzrastom i uz nadzor odraslih najmlađi Mitrovčani su imali priliku da se oprobaju u nekoj od vežbi, vožnji ili drugoj demonstriranoj aktivnosti kao što su spuštanje niz sajlu, oblačenje uniforme, korišćenje opreme, boravak u vozilu, maskiranje, pucanje iz oružja i dr.

yandarmerija

Cilj manifestacije je da se građani i šira javnost, a posebno deca i omladina, od predškolskog do srednjoškolskog uzrasta, bliže upoznaju sa radom Žandarmerije – prirodom posla, svrhom postojanja i njenim značajem za sve njene državljane, kao i promocija vrednosti i principa na kojima se temelji rad Žandarmerije.

Organizator manifestacije je Grad Sremska Mitrovica.

Žandarmerija je jedna od državnih, javnih službi i policijska jedinica MUP-a Srbije. Njeni pripadnici obavljaju zadatke različite složenosti i sprovode akcije koje doprinose očuvanju granica i teritorije naše zemlje, uspostavljanju javnog reda i mira, kada je on narušen, i pružaju pomoć i zaštitu ljudima u opasnim situacijama, kao što su velike vremenske nepogode, nesreće na vodi i kopnu i sl.

zandarmerija1

Možda Vam se svidi i

Reset password

Enter your email address and we will send you a link to change your password.

Get started with your account

to save your favourite homes and more

Sign up with email

Get started with your account

to save your favourite homes and more

By clicking the «SIGN UP» button you agree to the Terms of Use and Privacy Policy
Powered by Estatik