Sremska Mitrovica – U petak 17. jula sa početkom od 19:30 časova, drugu godinu za redom počeće se sa realizacijom projekta pod nazivom „Vreme je za vežbanje“.

Ovaj projekat podrazumeva besplatne časove pilatesa za sve zainteresovane sugrađanke koji će se održavati u fiskulturnoj sali osnovne škole „Boško Palkovljević Pinki“ u Sremskoj Mitrovici i to u sledećim terminima: ponedeljak, sreda i petak od 20:00 časova.

Cilj projekta je podsticaj žena da se uključe u program rekreacije koji za rezultat ima blagotvoran i pozitivan učinak na kompletno zdravlje pojedinca. Opšti cilj planiranog programa jeste unapređenje zdravstvenog statusa i kvaliteta života, kao i podizanje svesti o značaju i pozitivnim uticajima sistematskog rekreativnog vida vežbanja.

8.

Pre samog početka vežbanja, biće sprovedeno testiranje prijavljenih kako bi se utvrdio početni nivo motoričkih sposobnosti i antropometrijskih pokazatelja. Ovo inicijalno testiranje je predviđeno za prvi dan početka projekta. Intenzitet treninga bi bio usklađen sa utvrđenim nivoom treniranosti učesnica i nakon toga projekat bi počeo sa realizacijom.

Pokrovitelji projekta su Grad Sremska Mitrovica i Pokrajinski sekretarijat za sport i omladinu, a realizator Sportska organizacija „Srećno srce“. Časove pilatesa će voditi master profesori fizičkog vaspitanja i sporta Mirjana Dokić i Zorana i Gordana Stanišić. Predviđeno je da projekat traje do septembra.

Prijave na sledeće telefone: 0692688701 (Mirjana), 0642338344 (Zoka) i 0644325957 ili preko facebook profila Sportska organizacija „Srećno srce“.

Možda Vam se svidi i