Sremska Mitrovica – Na Prvenstvu Srbije u triatlonu koje održano u nedelju 23. avgusta u Somboru nastupilo je devetero mitrovačkih triatlonaca članova Plivačkog kluba „Sremska Mitrovica“.

Na ovom takmičenju nastupili su svi najbolji domaći tritlonaci, po svim kategorijama više od 100 učesnika iz svih klubova članova Srpske triatlonske unije.

Mitrovčani su ovojili ukupno pet medalja, a najbolji rezultat ostvarila je Lana Gavrilović koja je u najmlađoj kategoriji na distanci 50 metra plivanja, 2.600 metra vožnje bicikla i 500 metra trčanja više nego ubedljivo trijumfovala. Lani je ovo 13 pobeda u nizu bez jednog poraza na takmičenjima na kojima je dosada nastupila.

Prvenstvo Srbije u triatlonu 2015.

U istoj kategoriji samo u konkurenciji dečaka drugo mesto na Prvenstvu Srbije osvojio je Ognjen Ćulibrk.

Najveća konkurencija je viđena u kategoriji mladih nada na distanci od 200m plivanja 5.000 m vožnje bicikla i 800 metra trčanja i upravo su tu nastupile tri članice PK „Sremska Mitrovica“ od kojih je najbolja je bila Miona Bošković sa osvojenim drugim mestom, treća je bila Valentina Vuković, a četvrta Kristina Uzelac.

Pored njih na ovom takmičenju nastupilo je još troje mitrovčana sa odličnim plasmanima u prvih deset i to: Anja Nikitović, Sara Gavrilović i Ana Popov.

Već narednog vikenda održaće se novo takmičenju koje se nalazi u kalendaru Srpske tritlonske unije i boduje za Kup Srbije i to u Sremskoj Mitrovici na Gradskoj plaži. Na ovom takmičenju očekuje se nastup svih najboljih srpskih triatlonaca u disciplini akvatlon 1.000m plivanja i 5.000 metara trčanja.

Pozivaju se Mitrovčani da u subotu 29. avgusta u 09:00 časova dođu i podrže kako domaće tako i sve ostale takmičare u ovoj veoma atraktivnoj disciplini tritalonskog sporta.

Možda Vam se svidi i