Sremska Mitrovica – Prvi ovogodišnji rebalans budžeta Grada Sremska Mitrovica usvojen je juče većinom glasova na 37. sednici Skupštine Grada Sremska Mitrovica.

Predviđeni budžet Grada rebalansom uvećan je za oko 100 miliona dinara i umesto 3.216.485.000 iznosi 3.339.831.000 dinara.

„Ono što mogu da kažem jeste da je ova budžetska 2015. godina bolja od prethodne i nalazi se na nivou 2013. godine. To konkretno znači da ćemo verovatno imati 3 do 4 odsto više prihoda nego što smo mi to planirali“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović, juče nakn završetka sednice.

plaza-sremska-mitrovica_660x330

 

Nedimović je objasnio da postoji mnogo razloga koji su omogućili uvećanje sredstava u budžetu, a kao neke od njih naveo „utezanje kompletne poreske discipline na prostoru Sremske Mitrovice“ i naplatu svih onih potraživanja koje je Grad imao na raspolaganju.

„Druga stvar koja je jako važna kod ovog budžeta jeste da samo sa sedam projekata prošli kod različitih nivoa vlasti, kako kod AP Vojvodine, tako i kod države, tako da smo na osnovu tih projekata prihodovali negde oko 100 miliona dinara. Sada da bi smo uopšte mogli da krenemo sa izgradnjom svih tih objekata predviđenih projektima morali smo odraditi rebalans budžeta, nakon čega nas očekuju javne nabavke za izvođnje radova, kako u industrijskoj zoni „Jezero“, naselju Jaliji, tako i u Laćarku na izgradnji fekalne kanalizacijie i za još nekoliko projekata“, rekao je Nedimović.

Za kraj Nedimović je dodao da očekuje da će se u poslednjem tromesečju ove godine sprovesti još jedan rebalans budžeta Grada, ali tek nakon javnih nabavki za izgradnju gradskog bezena i podvožnjaka.

Možda Vam se svidi i