Sremska Mitrovica – Sudbina sremskomitrovačkog preduzeća za proizvodnju i izvoz voća “Pinki” uskoro bi mogla biti poznata, potvrdio je za radio „Ozon“ gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Negirajući nedavne natpise u medijima, da je Beogradska firma “Delta agrar d.o.o”, na čijem čelu je Miroslav Mišković, kupila preduzeće „Pinki“, Nedimović je rekao da je ova informacija izašla u javnost nakon intervjua koji je imao u januaru, i da ta informacija nije tačna.

„Informacija koja se pojavila tokom januara, da je „Delta“ kupila „Pinki“, naišla je na dosta kontroverzi. U intervjuu koji sam imao u januaru mesecu rekao sam samo da je „Delta“ zainteresovana za kupovinu „Pinkija“. Kupiti i biti zainteresovan je nebo i zemlja“, rekao je gradonačelnik Sremske Mitrovice.

On je za naredne dane najavio sastanke sa nadležnima u slučaju preduzeća „Pinki“, a sve i cilju ubrzavanja postupka oko razgraničenja zemljišta koje je sporno.

„Slede sastanci sa Privrednim sudom, sa stečajnim upravnikom i Službom za katastar nepokretnosti, kako bi ubrzali ceo postupak razgraničenja zemljišta i došli u situaciju da prodaja bude omogućena“, rekao je Nedimović.

On je dodao i to da je osim „Delte“ koja je zainteresovana za kupovinu voćnjaka, za kupovinu dela „Pinkija“ zainteresovan i jedan nemački investitor, a postoje pokazatelji da je još nekoliko investitora zainteresovano za kupovinu ovog mitrovačkog preduzeća.

Sva prava u pogledu stečaja nad „Pinkijem“ ima Privredni sud koji je nosilac čitavog stečajnog postupka, zajedno sa novoimenovanim stečajnim upravnikom.

„Dobro je što je nastala promena stečajnog upravnika „Pinkija“, jer smo šest godina bukvalno tapkali u mestu i nismo imali nikakve nadležnosti kao grad“, rekao je Nedimović, koji je naglasio da Grad Sremska Mitrovica može da pomogne i Privrednom sudu i stečajnom upravniku, tako što će promovisati u javnosti da postoji dobro mesto za investiranje.

“Grad Sremska Mirovica će se potruditi da bude dobar partner i Privrednom sudu i stečajnom upravniku kako bi promocija bila uspešna i kako bi se ovo preduzeće što bolje prodalo, a država samim tim dobila veća novčana sredstva“, dodao je Nedimović.

Možda Vam se svidi i