Sremska Mitrovica- U stambenim naseljima u Sremskoj Mitrovici do kraja februara biće postavljeni tipski kontejneri na novoizgrađenim reciklažnim ostrvima, najavljuju iz JKP „Komunalije“.

Kako je prvobitno bilo planirano, radovi na izgradnji reciklažnih ostrva, uključujući i postavljanje novih tipskih kontejnera, trebali su biti gotovi do kraja 2014.
Međutim, kako ističu iz ovog mitrovačkog preduzeća, radovi su završeni na vreme, ali usled loših vremenskih prilika, kontejneri na novoizgrađenim reciklažnim ostrvima još uvek nisu postavljeni.

ostrvo

 

Kako je za radio Ozon rekla Tamara Milković, PR JKP „Komunalije“, tipski kontejneri u plavoj, crvenoj i žutij boji nisu postavljeni iz tehničkih razloga.

„Svako reciklažno ostrvo treba da sadrži tri tipska kontejnera, namenjena odlaganju različite vrste reciklabila, a svaki kontejner na sebi treba da ima nalepnicu koja će oznacavati šta se u koji konterjner odlaže. Zbog lošeg vremena i veoma niskih temperatura koje su nas pratile u prethodnom periodu, nalepnice nismo smeli da lepimo, jer bi se ubrzo odlepile.
U narednih nekoliko dana očekuje se završetak svih planiranih radova kao i postavka kontejnera“, rekla je Milković.

Reciklažna ostrva postavljena su u okviru projekta prekograničnog programa Hrvatska – Srbija 2007 – 2013 pod nazivom „THE CASE FOR ZERO WASTE“- STVARANJE DRUŠTVA BEZ OTPADA i u Sremskoj Mitrovici ima ih ukupno 32.

U svakom stambenom naselju u Sremskoj Mitrovici nalazi se reciklažno ostrvo koje će sadržati tri tipska kontejnera namenjena odlaganju različite vrste reciklabila.
Plavi kontejner biće namenjen za odlaganje papira, žuti za odlaganje plastične ambalaže a crveni za karton.

Iz “Komunalija” ističu da ovim projektom lokalna samouprava želi doprineti zaštiti životne sredine i da će na ovaj način, građani direktno učestvovati u odvajanju otpada i tako poboljšati uslove za život.

Možda Vam se svidi i