Sremska Mitrovica – Uprava za kapitalna ulaganja AP Vojvodine nastavlja finansiranje i sufinansiranje projekata u cilju sanacije i opremanja najsavremenijom medicinskom opremom, zdravstvenih ustanova u Vojvodini. Tokom ove godine, mitrovačkoj Opštoj bolnici je, na osnovu ugovora o prenosu sredstava po javnom konkursu za finansiranje projekata u oblasti zdravstvene zaštite, početkom marta meseca opredeljeno oko 8,5 miliona dinara, a početkom juna nešto preko 33 miliona dinara.

Po rečima direktora Opšte bolnice Sremska Mitrovica, Prim. dr Miroslava Kendrišića, navedena sredstva biće usmerena za nabavku medicinske opreme i aparature za Interno i druga odeljenja bolnice.

opsta_bolnica_sremska-mitrovica1

„Nabavka nove opreme biće realizovana nakon sprovedenog postupka javne nabavke. Bolnica će dobiti nov EKG aparat, krevet sa vagom, centralni monitoring i defibrilator, zatim savremeni sistem za kompjuterizovanu radiografiju, grafijski RO uređaj, dve operacione lampe-LED sa satelitom i planetarnim nosačem sa HD video preparacijom i laparoskopski, histeroskopski stub“, ističe direktor mitrovačke bolnice i dodaje da će realizacijom projekata Vlade AP Vojvodine, pokrajinskog Sekretarijata za zdravstvo, socijalnu politiku i demografiju i Uprave za kapitalna ulaganja AP Vojvodine, Opšta bolnica Sremska Mitrovica biti u prilici da pruži još kvalitetnije dijagnostičke usluge i hirurške intervencije i operacije.

Prosečno se tokom godine, u Opštoj bolnici Sremska Mitrovici obavi oko 300.000 specijalističkih pregleda i preko 7.000 operacija i nabavka nove opreme doprineće, pre svega maksimalno kvalitetnom lečenju pacijenata ali i pouzdanoj i tačnoj dijagnostici u radu lekara specijalista.

Izvor: www.obsm.rs

Možda Vam se svidi i