Sremska Mitrovica – Radovi na uređenju atarskih puteva na teritoriji Grada Sremska Mitrovica počeli su prošle nedelje, a u roku od mesec dana, koliko je predviđeno da oni traju, biće ukupno pošljunčeno i sanirano 75 kilometara puteva.

Kako je najavljeno iz lokalne samouprave Grada Sremska Mitrovica svi oštećeni atarski putevi na teritoriji Grada biće u narednih mesec dana sanirani, što znači 25 kilometara puteva će biti pošljunčeno, a 50 km potpuno sanirano.

“Radiće se nivelacija podloge, ravnanje i skidanje viška zamljanih naslaga, nasipanje šljunka i sve ono što sledi da atarski putevi budu u potpunosti funkcionalni”, objasnio je Vladimir Petković, načelnik Gradske uprave za urbanizam, komunalne i inspekcijske poslove Grada Sremska Mitrovica.

sljuncenje1

“Ono o čemu smo pričali ranije sada realizujemo. Kao i svake godine mi nastavljamo tamo gde smo stali prethodne i radimo sanaciju i šljunčenje puteva koje do sada nismo radili. Zadovoljan sam dinamikom kojom se radovi izvode i očekujem da će tako ostati do samog kraja“, rekao je načelnik Gradske uprave za poljoprivredu, Vladimir Nastović.

Nastović je dodao da će kada svi radovi budu završeni biti napravljen presek svega do sada urađenog, kao i plan za sledeću godinu.

U toku jučerašneg dana pošljunčeni su atarski putevi u Laćarku u ukupnoj dužini od 2 kilometra, dok je 4,5 kilometara puteva poravnano i to u potesu Zabrane i Livada, odnosno deonica paralelno sa Karađorđevom ulicom ka Kuper standardu i deonica od laćaračkog nadvožnjaka ka laćaračkom brdu. Pre radova u Laćarku pošljunčeni i sanirani su atarski putevi u Šašincima i Sremskoj Mitrovici, a u narednim danima radovi se sele na atarske puteve u fruškogorskim selima.

“Ovi radovi su veoma važni za meštane Laćarka, prevashodno za poloprivrednike i ratare iz ovog sela, veoma su značajni zbog toga što transport useva koji se skinu sa njive zna biti u velikoj meri otežan zbog lošeg stanja puteva. Šljunčenjem taj problem biće rešen”, rekao je Vojislav Mirnić, član saveta Mesne zajednice Laćarak.

1sljuncenje

Sredstva koja su izdvojena iz budžeta Grada Sremska Mitrovica za radove na atarskim putevima iznose 13,6 miliona dinara. Ukupno će biti upotrebljeno 9,632 kubika šljunka, a izvođač svih radova je preduzeće “Jugokop” D.O.O iz Šapca. Radovi bi trebali biti završeni u roku od mesec dana, a sve u zavisnosti od vremenskih prilika.

Možda Vam se svidi i