Srbija – Republički hidrometeorološki zavod Srbije izdao je zvanično upozorenje da će danas i u toku noći između četvrtka i petka u većini mesta pasti od 20 do 30 mm kiše. U Sremu, na jugozapadu i zapadu Srbije, Šumadiji i na području Beograda lokalno prema najavama pašće i preko 60 mm za 24 časa.

U brdsko-planinskim predelima danas i sutra se očekuje oko 30 cm vlažnog snega, a zbog pojačanog severnog i severoistočnog vetra i pojava vejavica i snežnih nanosa.

Sava

 

Dalje u upozorenju se navodi da će vodostaj Save kod Šabac dostići granicu redovne odbrane od poplava tokom današnjeg dana. Na Kolubari, Tamnavi, Ljigu, Ubu, Drini, Limu, Jadru, Jasenici, Kubršnici, Crnici, Lepenici, Lugomiru i Resavi vodostaji će tokom današnjeg i sutrašnjeg dana prevazići granice redovne odbrane od poplava sa mogućnošću dostizanja granica vanredne odbrane od poplava.

Na Mlavi, Peku i Timoku vodostaji će tokom 6. marta dostići i prevazići granice redovne odbrane od poplava. Na gornjem toku Zapadne Morave sa pritokama vodostaji će danas i sutra prevazići upozoravajuće nivoe, a na gornjem toku Južne Morave sa pritokama vodostaji će dostići upozoravajuće nivoe.

Možda Vam se svidi i