Sremska Mitrovica – Da je pomoć poljoprivrednicima tokom prethodne godine bio jedan je od prioriteta lokalne samouprave, govori niz mera koje je gradska uprava za poljoprivredu sprovela.

“Pored seta raznih mera za pomoć poljoprivrednicima u toku je realizacija onog što je bilo predviđeno rebalansom budžeta krajem oktobra meseca kada je on usvojen, a naočito se ticao područja koja su bila ugrožena vodom”, rekao je Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice.

Gradonačelnik se osvrnuo i na potpisane ugovore u vezi subvencionisanja kratkoročnih kredita namenjenjih licima koja su pretprela štetu od majskih poplava, za koje je grad Sremska Mitrovica izdvojio 15 miliona dinara.

setva-sejanje-traktor-jesen-jesenja-zemlja-oranje-drljanje-oranica-njiva-poljoprivreda-beta-dragan-gojic_660x330

“Što se tiče poljoprivrede imali smo deo koji se odnosio na jesenju setvu, finansiranje osiguranje poljoprivrednog zemljišta, a raspisan je i jedan poziv vezan za subvencionisanje poreza na imovinu, na koji imaju prava da se jave lica sa područja Bosuta i Sremske Rače koja su prijavili i imaju stetu od poplava”, dodao je Nedimović.

Jedna od važnih mera pomoći poljoprivrednim proizvođačima gradska uprava za poljoprivredu realizovala je u tokom proleća prethodne godine kada je načelnik gradske uprave za poljoprivredu, Vladimir Nastović potpisao je i ugovore sa četiri banke koje su odobravale kratkoročne subvencionisane kredite do 5 miliona dinara. Ovi krediti su bili namenjeni za setvu, prvenstveno za nabavku goriva, semena, đubriva i drugog materijala, kao i za kreditiranje stočarske proizvodnje, za koje je lokalna samouprava uzela učešće u otplaćivanju kamatne stope sa novčanim sredstvima koji su pokrivali 10 odsto kamate.

Možda Vam se svidi i