Sremska Mitrovica – Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova (MUP) Srbije uhapsili su M.M., tržišnog inspektor Odeljenja tržišne inspekcije u Sremskoj Mitrovici, zbog postojanja osnova sumnje da je kao službeno lice, počinio krivična dela zloupotreba službenog položaja i falsifikovanje službene isprave.

Postoje osnovi sumnje da je M.M. u dužem vremenskom periodu u više navrata obavljao inspekcijske kontrole u maloprodajnim objektima na teritoriji Opštine Inđija, bez pismenih naloga za kontrolu, ili koristeći iste naloge za kontrolu više objekata.

uhapsen-serijski-kradljivac

Kako se sumnja, potom je sačinjavao zapisnike o izvršenim kontrolama u koje je unosio neistinite podatke, ili nije unosio važne podatke koji se odnose na stanje zatečeno u prodajnim objektima, omogućivši vlasnicima radnji i odgovornim licima u kontrolisanim privrednim društvima da ne snose zakonske sakcije za učinjene prestupe.

Postoje osnovi sumnje da je osumnjičeni na taj način pribavio protivpravnu imovinsku korist u iznosu koji prelazi 450.000,00 dinara, saopštio je MUP Srbije.

Izvor: RTV

Možda Vam se svidi i