Sremska Mitrovica – Udruženje žena “Ženski svet” iz Čalme juče je proslavilo svoju prvu slavu u novim prostorijama, koje su tom prilikom i osveštane.

Prvenstveno Udruženje je bilo smešteno u prostorijama Mesne kancelarije, ali zbog nedostatka prostora odlučeno je da se pređe u poseban objekat, kuću u centru sela koju su članovi udruženja potpuno sanirali i renovirali. U kući je nameštena i jedna takozvana etno soba.

calma6

“Cilj Udruženja je da animira seoske žene koje nemaju baš nikakvu zanimaciju sem kuće i tog nekog seoskog posla, što znači da su malo degradirane. Hteli smo da im kroz rad ovog Udrženja damo podršku da pokažu šta znaju i umeju”, rekla je Snežana Simeunović, predsednica Udruženja žena “Ženski svet” Čalma.

calma2

Simeunović je dodala da su neke članice udruženja već učestvovale na raznim manifestacijama i osvajale nagrade, kao i da imaju dosta planova  za naredni period.

calma3

“Mi imamo puno planova, želimo da u naš rad uključimo decu, da formiramo sekciju folklora, da pored žena animiramo i decu, da im pokažemo stare predmete i upoznamo sa njihovom nameno”, dodala je Simeunović.

calma1

Udruženje “Ženski svet” osnovano je pre nešto vise od tri meseca i za sada broji oko 20 članova. Pored žena udruženju se pridružilo i nekoliko muškaraca. Osnivanje Udrženja podržao je Grad Sreska Mitrovica, kao i Mesna zajednica Čalma.

Možda Vam se svidi i