Sremska Mitrovica – Grupa od šest biciklista iz četiri države koji su krenuli na put dug više od 950 kilometara, od izvora do ušća reke Save u petak su stigli u Sremsku Mitrovicu.

“Sava 2015” naziv je međunarodne biciklističke ture u kojoj su učestvovali predstavnici biciklističkih udruženja iz Srbije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Slovenije, a koja je organizovana povodom Dana Save koji se obeležava 1. juna u četiri države iz kojih su biciklisti.

Oni su na put dug tačno 962 kilometara krenuli 29. maja iz Zelenke u Sloveniji, a turu su završili na ušću Save u Dunav u Beogradu u subotu, 6. juna. U Sremsku Mitrovicu stigli su iz Bijeljine u Bosni i Hercegovini, a iz Mitrovice su krenuli ka Boljevcima i Beogradu.

biciklisticka tura sava 2015

Cilj Međunarodne biciklističke ture „Sava 2015“ je promocija razvoja i održivog korišćenja svih potencijala koje pruža rijeka Sava, a naročito rečnog turizma, korišćenja biciklističkih trasa uz reku Savu, razvoja biciklističkog turizma – jednog od najbrže rastućih segmenata turističke ponude u svetu, značajnih mogućnosti turističke vožnje brodovima, rezervata prirode i drugih sličnih prirodnih lepota, kao i velikog broja različitih sportskih i sličnih aktivnosti.

Međunarodnu biciklističku turu od izvora do ušća reke Save, po drugi put organizovala je Međunarodna komisija za sliv reke Save.

Možda Vam se svidi i