Sremska Mitrovica – U sredu jednočasovni štrajk upozorenja i u sremskomitrovački školama!

 

U sredu, 28. okotobra četiri reprezentativna sindikata obrazovanja realizovaće jednočasovni štrajk upozorenja.

Kako je za radio Ozon potvrdila Dobrila Gmizić, predsednik Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i član Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije štrajk će se održati i u sremskomitrovačkim školama.

Prvi čas u prepodnevnoj i poslepodnevnoj smeni neće se održati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica izuzev Srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ i Srednje ekonomske škole „9. Maj“ koja podržava štrajk, ali zbog prosvetne inspekcije neže biti u mogućnosti da da se priključi u njegovoj realizaciji.

Strajk-Prosvetara-2014

Gmizić je objasnila da je povod ovog štrajka upozorenja neispunjavanje ni jednog od 10 zahteva, odnosno obećanja koja su prosvetarima u prvom polugodištu data od strane Vlade Srbije i ministar prosvete Verbića.

Prosvetari između ostalog zahtevaju da se postigne dogovor u vezi sa datumom i visinom isplate jednokratne pomoći zaposlenima, da se donese Zakon o platama zaposlenih u obrazovanju, kao i da članovi sindikata učestvuju u kreiranju svih zakona i pravilnika vezanih za prosvetu.

Možda Vam se svidi i