Sremska Mitrovica – Prema podacima iz Policijske uprave u Sremskoj Mitrovici, u toku jučerašnjeg dana na teritoriji ove Policijske uprave desile su se tri saobraćajne nesreće.

Juče oko 18:00 časova, na putnom pravcu Gibarac – Bačinci, Opština Šid, dogodila se saobraćajna nesreća u kojoj je jedna osoba izgubila život a dve osobe su povređene.

Do nesreće je došlo kada je putnički automobil „pežo 306“, prilikom preticanja, udario u teretno vozilo „pežo partner“ ispred njega, a zatim sleteo u njivu pored puta. Usled zadobijenih povreda, vozač „pežoa 306“ je preminuo na putu do bolnice. Telesne povrede zadobili su vozač i suvozač u teretnom vozilu. Njima je ukazana lekarska pomoć u Opštoj bolnici u Sremskoj Mitrovici.

Uviđaj na licu mesta, po ovlašćenju nadležnog tužioca je izvršila policija.

saobracajna-nesreca-ilustracija1

Redovnom saobraćajnom kontrolom tokom jučerašnjeg dana otkriveno je sedam osoba koje su upravljale motornim vozilom u stanju teške alkoholisanosti i za njih je određeno zadržavanje do 12 časova.

saobracajna-nesreca-ilustracija1

Prema podacima Srpskog komiteta za bezbednost saobraćaja, najčešći uzroci saobraćanih nezgoda su nebezbedna brzina, nebezbedno kretanje vozila (skretanje i okretanje), nepoštovanje prvenstva prolaza, nebezbedno kretanje pešaka, nebezbedno preticanje i obilaženje i nedozvoljena količina alkohola u organizmu.

Možda Vam se svidi i