Sremska Mitrovica – U ponedeljak, 23. marta nekoliko škola sa teritorije grada Sremska Mitrovica neće održati nastavu.

Na osnovu odluke Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, ukupno pet škola sa teritorije grada će u ponedeljak potpuno obustaviti nastavu, kao razlog, prema rečima Dobrile Gmizić, predsednice Sindikata prosvetnih radnika Sremske Mitrovice i člana Unije sindikata prosvetnih radnika Srbije, navodi se najnovije smanjenje plata.

Nastava se neće održati u OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici, OŠ “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku, OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, i u osnovnim školama “Jovan Popović” i “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici.

Prema rečima Gmzić, plate prosvetnim radnicima u nekoliko škola sa teritorije grada su smanjene, ali ne u svim. Kao primer navodi osnovnu školu u Laćarku, gde su plate prosvetnim radnicima smanjene, ali i osnovnu školu „Jovan Popović“ u kojoj su plate u potpunosti isplaćene, ali koja u znak podrške i solidarnosti, takođe u ponedeljak neće održati nastavu.

Od utorka, 24. marta nastava će se u svim školama na teritoriji grada Sremska Mitrovica odvijati po uobičajenom rasporedu  sa časovima od 30 minuta, izuzev srednje medicinske škole „Draginja Nikšić“ u kojoj su časovi 45 minuta.

Kraj najdužeg štrajka u Srbiji se ne nazire, a ukoliko u narednom period ne bude promena, iz dva sindikata koja su u štrajku najavljuju novo protestno okupljanje u Beogradu početkom maja meseca.

Možda Vam se svidi i