Sremska Mitrovica – Krajem prošle godine pomoćnik ministra prosvete, Slobodan Stupar, zajedno sa gradonačelnikom Sremske Mitrovice, Branislavom Nedimovićem i načelnicom gradske uprave za obrazovanje Mirjanom Pjevac, posetili su osnovnu školu “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici i razgovarali na temu izgradnje nove škole.

Tokom ove posete dogovoreno ja da se čim sredstva za izgradnju nove škole budu odobrena od strane Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja krene sa prvom fazom radova.

skola3

Prema rečima direktora škole, Slađana Papić, on se nada će radovi na izgradnji nove škole na mestu postojeće početi već u toku ove godine, početkom leta.

Papić, je objasnio da sve što je bilo u njegovim rukama kao direktora i u rukama gradske uprave je odrađeno i završeno, sada se samo čekaju sredstva od države. On je dodao da je gradska uprava do sada obezbedila sredstva za izradu projektne dokumentacije, komunalno opremanje i idejna rešenja, tako da su svi preduslovi za izgradnju škole ispunjeni.

skola1

Projekat izgradnje nove škole na mestu sadašnje sastoji iz dve faze. Prva faza obuhvata rušenje fiskulturne sale i kabineta za tehničko obrazovanje i početak izgradnje nove škole na tom mestu. Nakon završetka ove faze, počela bi druga faza koja obuhvata rušenje ostatka zgrade postojeće škole, izgradnju fiskulturne sale, kabineta za tehničko, kuhinje, trpazarije, produženog boravka. Za prvu fazu radova potrebno je 156 miliona dinara, a ukoliko sredstva koja Ministarstvo odobri budu manja od potrebnih, gradonačelnik Sremske Mitrovice, Nedimović rekao je da će ostatak obezbediti grad rebalansom budžeta.

skola5

Ukupna vrednost projekata izgradnje nove škole na mestu postojeće iznosi 369.360.000,00 dinara.

skola4

 

Škola u Mačvanskoj Mitrovici je izgrađena kao privremeni objekat 1963 godine, a trenutno se nalazi u jako lošem stanju. Najveću opasnost po zdravlje učenika, nastavnika, kao i svih drugih koji u njoj borave duži vremenski period predstavljaju azbestne ploče od kojih je škola napravljena. U ovoj školi nastavu prati oko 480 učenika.

skolauzasa

Možda Vam se svidi i