Sremska Mitrovica – U nedelju, 26. jula u prepodnevnim časovima izbio je požar u selu Nikinci, prilikom kojeg je izgoreo skladišni centar za žitarice „Klas group“ (Klas grup), a izbilo je i nekoliko manjih požara dužinom pruge Platičevo – Buđanovci, prilikom kojih je oštećeno nekoliko njiva koje se nalaze pored pruge.
Prema nezvaničnim informacijama, koje je Sektor za vanredne situacije Sremska Mitrovica dobio od očevidaca, uzrok požara je najverovatnije varničenje iz auspuha voza, koji se u tom trenutku kretao pomenutom deonicom.

„Poziv smo dobili oko 11 časova i u Nikince je istog momenta upućeno 5 vozila i 13 vatrogasaca iz Sremske Mitrovice, kojima je trebalo oko 5 sati da ugase požar,  s obzirom na površinu objekta koji je goreo , a gotovo u isto vreme nastalo je i još nekoliko požara duž pruge Platičevo – Buđanovci“, rekao je za radio „Ozon“ Živoslav Ivković, komandant Vatrogasno – spasilačke brigade Sremska Mitrovica.

On je dodao da je izgoreo drveni objekat za skladištenje žitarica, nekadašnja Uljarica, današnji skladišni centar za žitarice „Klas group“, koji je u privatnom vlasništvu.

„U trenutku požara, u ovom objektu se nalazilo oko 8 tona brašna i sve je igorelo. Požar se brzo raširio zbog toga što je ovaj objekt sagrađen od drveta“, rekao je Ivković.
Procenjena šteta od strane inspektora preventivne zaštite Odeljenja za vanredne situacije Sremska Mitrovica iznosi oko 3 miliona dinara.

Uzrok požara biće poznat nakon uviđaja.

Možda Vam se svidi i