Sremska Mitrovica – Danas je potpisan Ugovor o početku izgradnje gradskog bazena između Direkcije za izgradnju Grada Sremska Mitrovica i Građevinskog preduzeća „Best izgradnja“ iz Novog Sada. Prvi konkretni radovi počeće u narednih deset dana, a rok za završetak radova je 150 radnih dana, najavljeno je prilikom potpisivanja ugovora.

Ceo objekat će biti 35 metara dužine i 33 metra širine, dok će bazen biti 25 metara dužine, 12,5 metara širine i celom svojom dužinom 1,8 metara dubok što omogućava da se u njemu održavaju i takmičenja.

6

Sve ukupno četiri izvođača radova se javilo na Javni poziv za izvođača radova na izgradnji bazena u Sremskoj Mitrovici koji je raspisalo JP “Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica”, a odabrana je najbolja ponuda koje je iznelo novosadsko preduzeće i iznosi 81,800 dinara plus PDV.
Ukupna vrednost projekta izgradnje bazena sa svim pomoćnim objektima oko objekta iznosiće oko 1,3 miliona dinara.

O samom bazenu, njegovim dimenzijama i njegovom značaju za Mitrovčane govorio je direktor JP „Direkcija za izgradnju Grada Sremska Mitrovica“, Vladimir Sanader.

Gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović prilikom potpisivanja ugovora govorio je o toploj vodi koje će se koristiti kao jedan od izvora energije, samom njenom značaju za projekat, krajnjem roku za završetak radova, ali i finansijskom aspektu čitavog projekta.

Prvi konkretni radovi vezani za izgradnju bazena kod PSC “Pinki” u Sremskoj Mitrovici obuhvatali su bušenju hidro termalnog bunara. Ti radovi započeti su sredinom septembra meseca, a završeni sredinom oktobra. Topla voda potekla je na 452. metru i njena temperatura iznosi između 31 i 32 stepena Celzijusovih. Prema prvim analizama potpuno je bakteriološki i hemijski ispravna za korišćenje.

Možda Vam se svidi i