Sremska Mitrovica – U kretivnim radionicama koje realizuje Biblioteka „Gligorije Vozarović“ iz Sremske Mitrovice do sada učestvovalo je oko osamdesetoro dece, uzrasta od 6 do 14 godina.

Radionice su počele druženjem sa Ljiljanom Dugalić, spisateljicom iz Beograda. Njen „Luka u čarobnom dvorištu“ preselio se na kratko u sremskomitrovačku Čitaonicu i tamo podelio sa mališanima priče o porodici, prijateljstvu, odrastanju, kulturi, umetnosti, tradiciji, toleranciji…

LKR m 012

Radionice su se nastavile u kreativno-stvaralačkoj atmosferi, učeći od najboljih. Sa decom, i mlađom i starijom, radila je Ivona Popović, učiteljica iz Laćarka, uz pomoć i podršku bibliotekarki, Cice i Jelene.

Uz znanja o geometrijskim oblicima, deca se pravila ramove za slike u kojima su se baškarile raznorazne mačke, mace mezimice. Stariji uzrast se ozbiljno, zainteresovano i uspešno, bavio izradom čestitki, kao originalnim poklonom koji treba da prenese ličnu, iskrenu poruku osobi kojoj se daruje.

LKR m 036

Kreativne radionice će trajati još naredne tri nedelje, a iz mitrovačke bibliteke pozivaju sve da se priključe i kreativno druže.

LKR m 012

Možda Vam se svidi i