Sremska Mitrovica – Cena svih komunalnih usluga koje JKP „Komunalije“ pruža građanima od juna naredne godine biće viša za 5 odsto, najavio je Radoslav Jevremović, direktor ovog mitrovačkog preduzeća.

Kako je Jevremović objasnio, do povećanja cena će doći zbog toga što će u narednom periodu JKP „Komunalije“ izdvajati veliki deo sredstava za deponovanje komunalnog otpada na Regionalnoj deponiji „Srem – Mačva“. Ta usluga u prethodnom periodu nije finansirana od strane ovog komunalnog preduzeća, pa nije ni bilo potrebe za povećanjem cena komunalnih usluga.

deponija

„Zbog samoodrživosti projekta Regionalna deponija „Srem – Mačva“ potrebno je da cena odlaganja komunalnog otpada bude korigovana, što će oni uraditi početkom 2016. godine i samim tim će doći do povećanja iznosa koje mi kao komunalno preduzeće treba da izdvojimo. Tu korekciju cene će jednim delom snositi naše preduzeće, jednim delom Grad Sremska Mitrovica, ali i jednim delom građani“, objašnjava Jevremović i dodaje da je cena usluge deponije komunalnog otpada u Sremskoj Mitrovici najniža u čitavoj Srbiji.

Možda Vam se svidi i