Sremska Mitrovica – Izgradnja bazena u Sremskoj Mitrovici trebala bi da počne najkasnije u septembru ove godine, potvrdio je za radio Ozon gradonačelnik Sremske Mitrovice, Branislav Nedimović.

Pored izgradnje podvoznjaka, izgradnja bazen je jedan od dva najveća infrastrukturna projekta koji su planirani u 2015. godini, i ukoliko se prikupi sva dokumentacija, uključujući izradu projekta i izdavanje građevinske dozvole, početak radova očekuje se krajem leta.

„Projekat će biti gotov za 15 dana, nakon toga sledi tender za izgradnju, i ako bude sve kako treba, mi bismo građevinsku dozvolu mogli izdati do prvog maja“, rekao je Nedimović i dodao da bi se u tom slučaju sa izgradnjom bazena moglo početi u avgustu ili septembru mesecu ove godine.

Bazen površine 25 x 12,5 metara, imaće 5 staza, kako bi ispunjavao kriterijum za održavanje takmičenja, a pored ovog bazena biće izgrađen i mali bazen za obuku neplivača, kao i đakuzi. Takođe, u sklopu bazena nalaziće se i spa centar.

Bazen će biti izgrađen na zemljištu iza Poslovno sportskog centra „Pinki“, a u sklopu ovih radova biće urađen i novi put koji vodi ka osnovnoj školi „Boško Palkovljević Pinki“.

Kraj radova se očekuje za sedam do devet meseci, od početka radova, a najkasnije do juna meseca 2016. godine.

Vrednost investicije iznosi 120 miliona dinara.

Možda Vam se svidi i