Sremska Mitrovica – Povodom predstojećih radova i nove građevinske sezone danas je u prostorijama JP „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“ održana konferencija za medije.

Na konferenciji akcenat je bio na dve za ovu godinu najveće investicije, izgradnji povožnjaka i gradskog bazena.

„Prvi kvartal jeste period kada se rade izveštaji o poslovanju prethodne godine i kada se pokreću nabavke u skladu sa planom i programom za tekuću godinu. Upravo zbog toga, ali i klimatskih uslova građevinska sezona nije počela, tako da konkretnih radova na terenu još uvek nema“, na samom početku rekao je direktor JP “Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“, Jovan Dobrić.

parking-sremska-mitrovica-mlad-grad

Dobrić je rekao da je trenutno u toku izrada projektno tehničke dokumentacije za planirane radove, prvenstveno misleći na izgradnju podvožnjaka između Fruškogorske ulice i magistralne pruge Beograd -Zagreb i izgradnju gradskog bazena pored Poslovno sportskog centra “Pinki”.

Izgradnja podvožnjaka biće najveća infrastrukturna investicija u gradu u 2015. godini. Projektnu dokumentaciju radi Saobraćajni institut CIP iz Beograda, a planirano je da ona bude završena do kraja marta, nakon čega će uslediti javna nabavka za izbor izvođača radova, pa i sam početak istih. Procenjena vrednost svih radova iznosi 480 miliona dinara.

Druga po vrednosti planirana investicija jeste upravo izgradnja gradskog bazena. Projektno tehnička dokumentacija za njegovu izgradnju je takođe u procesu izrade, a planirana vrednost ove investicije iznosi 120 miliona dinara ove godine.

„Za izgradnju bazena potrebno je 120 miliona dinara, ali posle izgradnje bazena očekuje nas još radova, kao što su radovi na izgradnji pristupne saobraćajnce, parkinga, postavljanja zelenila i tako dalje“, objasnio je Dobrić zašto se navodi vrednost investicije od 120 miliona dinara ove godine.

Prema Dobrićevim rečima što se tiče trenutnih aktivnosti JP „Direkcija za izgradnju grada Sremska Mitrovica“ u toku su javne nabavke za izbor izvođača radova na redovnom održavanju (održavanje otvorene i zatvorene atmosferske kanalizacije, održavanje crpnih stanica…) koje se iz godine u godinu ponavlja, jer su prema odluci grada ti poslovi u obavezi Direkcije.

Za sam kraj Dobrić je dodao da je već je zaključen ugovor sa JKP „Komunalije“ o održavanju i uređenju Gradske plaže koja po gradskoj odluci sa funkcinisanjem treba da počne 10. juna.

Možda Vam se svidi i