U 2015. godini bazen, podvožnjak i sigurna kuća

Sremska Mitrovica – U 2015. godini grad Sremska Mitrovica dobiće sigurnu kuću, podvožnjak i bazen.

Ugovor o izgradni sigurne kuće Sremskog okruga potpisan je u prvoj polovini novembra između grada Sremska Mitrovica i Fonda B92, nakon čega je i simbolično postavljen kamen temeljac.

Sigurna kuća biće veličine 300 metara kvadratnih, nalaziće se na bezbednoj lokaciji u Sremskoj Mitrovici i moći će da primi 20 žena i dece, što je prilagođeno dosadašnjim statistikama o nasilju nad ženama na teritoriji ovog okruga. Prema najavama izgradnja kuće biće godtova do sredine 2015. godine.

Izgradnja ovog objekta u Sremskoj Mitrovici, petog po redu u Vojvodini predstavlja važan korak u podizanju nivoa zaštite žrtava nasilja u porodici na teritoriji Srema. Novčana sredstva u iznosu od 14,2 miliona dinara obezbedilo je Osnovno javno tužilaštvo Sremska Mitrovica iz sredstava oportuniteta.

sigurna_kuca

U 2014. godini Direkcija za izgradnju grada najavila je izgradnja podvožnjaka, za čiju projektno – tehničku dokumentaciju su se tokom prošle godine već izdvojila značajna sredstva.

Podvožnjaka će biti izgrađen između Fruškogorske ulice i magistralne pruge Beograd-Zagreb, a ukoliko sve bude kako treba i ako se obezbede novčana sredstva u kontinuitetu, radovi na izgradnji podvožnjaka bi trebalo da traju oko 10 meseci, rekao je pre nešto više od dva meseca Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice. Početak radova na izgradnji podvožnjaka planirani su za drugu polovinu 2015. godine. Za sada je procenjena vrednost ovog projekta iznosi oko 4 miliona evra. Izgradnja ovog podvožnjaka biće najveći projekat na putnoj infrastrukturi u 2015. godini.

Takođe još jedan velika investicija u ovoj godini jeste i izgradanja poluolimpijskog bazena pored poslovno – sportskog centra „Pinki“. Radovi na izgradnji bazena planirani su za prvu polovinu 2015. godine. Za projektnu dokumentaciju iz budžeta grada izdvojeno je 4 miliona dinara, a vrednost bazena za sada se procenjuje na milion i dvesta hiljada eura.

bazen

 

 

 

You May Also Like