Sve spremno za Festival brodova!

Sremska Mitrovica /Video/- Pripreme za „Savski karneval brodova“, koji će biti održan u subotu, 04. jula na Gradskoj plaži u Sremskoj Mitrovici, su završene i tim povodom juče je održana konferencija za medije.

Konferencija je održana u sasvim drugačijem ambijentu nego što smo navikli, u ambijentu koji potpuno simbolizuje manifestaciji koja je najavljena, u marini JK Sirmijum.

Ispred organizatora, Centra za kulturu „Sirmijumart“, ovaj događaj su najavili Marija Vuruna i Petar Samardžić, koji su osim programa koji će pratiti ovu nesvakidašnju manifestaciju, istakli i da su za učesnike pripremljene i simbolične nagrade iznenađenja.

 

Najzanimljivij i najmaštovitiji učesnici biće nagrađeni sigurnosnim prslucima za plivanje, pojasevima za spasavanje, bokobranima…

Kako je najavljeno, organizatori su se potrudili da ovoj atraktivnoj manifestaciji na vodi prethodi kulturno-zabavni program, namenjen deci i odraslima, u kom učestvuju šminkeri, zabavljači, animatori, dečji hor i muzičari.

Tako je za 17 časova predviđeno oslikavanje lica, a od 17:30 posetioci će imati priliku da uživaju u programu u kom učestvuju klovnovi, pri čemu će se praviti džinovski baloni od sapunice.
Od 18:15 slede akrobacije u vazduhu na košarkaškom terenu na Gradskoj plaži.

Deca će imati priliku da učestvuju u javnom času salsa plesa koji počinje u 18:45 časova. Isplovljavanje i defile plovila počinje u 19 časova, a start je kod marine u blizini naselja „29. novembar“.
Dečji hor „Piccolo“ nastupa u 19:30, nakon čega će biti održan koncert kubanskog benda “Cubalcanica”.

Organizator manifestacije je Centar za kulturu „Sirmijumart“ u saradnji sa mitrovačkom Asocijacijom za bezbednost saobraćaja, a pod pokroviteljstvom Grada Sremska Mitrovica.

You May Also Like