Sremska Mitrovica – Povodom obeležavanja 1. decembra, Svetskog dana borbe protiv HIV-a, Zavod za javno zdravlje Sremska Mitrovica, Centar za kontrolu i prevenciju bolesti realizovaće nekoliko aktivnosti.

U Srednjoj tehničkoj školi “Nikola Tesla“ u Sremskoj Mitrovici danas je epidemiolog Centra za kontrolu i prevenciju bolesti održao edukativno predavanje učenicima ove škole.

U utorak, 1. decembra na Trgu Ćire Milekića u vremenskom periodu od 12 do 14 časova zaposleni u Centru za kontrolu i prevenciju bolesti deliće građanima edukativni materijal, a istog dana u terminu 10 do 12 časova u prostorijama edukativnog centra u Domu zdravlja Stara Pazova u saradnji sa epidemiologom DZ Stara Pazova realizovaće se testiranje brzim testovima na HIV.

obvezno-testiranje-hiv-bolnicama-domovima-zdravlja-slika-42672

 

U sredu, 2. decembra u vremenskom periodu od 12 do 14 časova u saradnji sa NVO „Prevent“ iz Novog Sada Mitrovčanima će se pružiti prilika besplatnog testiranja na HIV u specijalizovanom vozilu postavljenom na Trg Ćire Milekića.

Testiranje na HIV brzim testovima na gradskom trgu u Rumi biće realizovano takođe u sredu, 2 decembra u vremenskom periodu od 15 do 17 časova.

Možda Vam se svidi i