Sremska Mitrovica – Poslovno udruženje asocijacije lokalnih i nezavisnih medija “Lokal pres” u Gradskoj kući u Sremskoj Mitrovici sutra sa početkom u 12:00 časova organizovaće okrugli sto na temu “Javni interes u trouglu: Organizacije civilnog društva (OCD) – mediji – lokalne uprave”.

Okrugli sto će biti fokusiran na ulozi lokalnih OCD u određivanju javnog interesa građana, kao i na učešću i kontroli kvaliteta informisanja koje se realizuje iz sredstava namenjenih informisanju građana u lokalnim sredinama.

okrugli_sto svesticetblogtrs
Foto: svestice.blog.rs

U narednom periodu od velikog značaja je učešće lokalnih organizacija civilnog društva u određivanju i definisanju javnog interesa građana u malim sredinama, u prepoznavanju mogućnosti za zajedničko delovanje u saradnji sa medijma i lokalnim upravama u cilju što boljeg informisanja građana u okviru Zakona o informisanju i medijima, kao i kontrolna uloga lokalnih OCD – na poziciji watch dogova u toku odabira i realizacije projekata koji se finansiraju iz sredstava za informisanje građana.

Teme okruglog stola će pored prepoznavanja mogućnosti koje daje Zakon o informisanju i medijima za aktivno učešće lokalnih OCD, biti usmerene i na dosadašnja iskustva i nedoumice oko implementiranja projektnog finansiranja u prvoj polovini 2015.

Okrugli sto “Javni interes u trouglu: OCD-mediji- lokalne uprave” je četvrta od pet planiranih u okviru projekta ”Pravna pomoć Lokal pres” koji je finansiran od strane Civil Rights Defenders. Učesnici okruglog stola su i predstavnici Organizacije za evropsku bezbednost i saradnju /OEBS/.

Možda Vam se svidi i