Sutra odluka o prodaji „Mitrosa“

Sremska Mtrovica – Sutra tačno u podne biće poznata konačna odluka o prodaji industrijske klanice i fabrike konzervi “Mitros”.

Jedinu ponudu za kupovinu ovog preduzeća uputila je austrijska kompanija „Gierlinger holding“ 18. decembra, a kako je ponuda u iznosu od 800 hiljada evra za obekte “Mitrosa” na 14 hektara površine manja od 50 odsto procenjene vrednosti ove mitrovačke fabrike, krajnju odluku o prodaji sutra će doneti Odbor poverilaca.

Branislav Nedimović, gradonačelnik Sremske Mitrovice, pre nekoliko dana održao je sastanaka sa nekoliko predstavnika lokalne samouprave na kom su usaglašavali stavove i zaključke o prodaji „Mitrosa“. Na održanom sastanku svi prisutni su se složili da je prodaja „Mitrosa“ izuzetno važna za sve Mitrovčane i izrazili nadu da će Odbor poverilaca doneti odluku koja ide u prilog svim zainteresovanim stranama.

Nedimović je ovom prilikom rekao da će rešavanje problema “Mitrosa” imati veliki efekat na sva privredna dešavanja u opštini Sremska Mitrovica s obzirom da je ideja “Gierlinger holding-a” da kompanija zaposli 300 radnika i da nedeljno preradi oko 1.000 svinja.

You May Also Like