Sremska Mitrovica – Na inicijativu Unije poslodavaca grada Sremska Mitrovica u sredu, 21. oktobra u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući načelnik Sremskog okruga, Ilija Milinović održaće sastanak sa nekoliko predstavnika Unije.

Kako se navodi u zvaničnom saopštenju na sajtu Unije poslodavaca Sremske Mitrovice, cilj ovog sastanka jeste priprema za sastanak Upravnog odbora Unije i nadležnih inspekcija na kome bi se razmotrilo na koji način ovi organi kontrolišu lica koja obavljaju neregistrovanu, odnosno neprijavljenu delatnost kako bi obezbedili fer poslovnu konkurenciju.

rad-na-crno

Na sastanku predstavnika Unije sa načelnikom Milinovićem biće ugovoreni detalji za sastanak koje će Upravni odbor Unije imati sa nadležnim inspekcijskim organima, a na kojem će se pored „rada na crno“ razgovarati i o novom Zakonu o inspekcijskom nadzoru i izmenama Zakona o poreskom postupku i poreskoj administraciji.

„Usvajanjem Zakona o inspekcijskom nadzoru i izmenama zakona o Poreskom postupku i poreskoj administraciji utvrđena je obaveza i postupak kontrole neregistrovanih subjekata, kroz planski pristup, preventivni rad i aktivno učešće preduzetničkih udruženja moguće je broj lica koji nelegalno rade svesti na razumnu meru“, piše u saopštenju Unije.

Možda Vam se svidi i