Sremska Mitrovica vidi Indiju kao potencijalnog investitora

Sremska Mitrovica – Zamenik gradonačelnika Sremske Mitrovice, Tomislav Janković i načelnik Sremskog upravnog okruga, Ilija Milinović danas su u sremskomitrovačkoj Gradskoj kući ugostili ambasadorku Indije, Narinder Kauhan i njene saradnike.

Na sastanku sve sremske opštine prezentovale su mogućnosti koje pojedinačno mogu da ponude svim investitorima, ali i u zajedničkom nastupu, kao regija Srem.

„Danas smo prezentovali samo jedan deo mogućnosti Srema koji su stavljene na raspolaganje svim zainteresovanim u Indiji kako bi uspostavili jedan dobar partnerski odnos kakav priliči Indiji i Srbiji“, rekao je Milinović i dodao da očekuje da na osnovu velike zainteresovanosti može doći i do dobre privredne, kulturne, turističke saradnje između ove dve zemlje, a prvenstveno između Indije i gradova sa teritorije Srema.

2

“Iskoristili smo priliku da predstavnike Indije upoznamo sa potencijalima našeg grada i mogućnostima za ulaganje. Između ostalog predstavili smo naše industrijske zone ali i kulturno nasleđe grada”, rekao je Janković.

On je na kraju izrazio nadu da će nakon potpisivanja određenih protokola o saradnji, od strane zvaničnih vlada Srbije i Indije investirori iz Indije videti Sremsku Mitrovicu i Srem kao dobro mesto za buduća ulaganja i saradnju.

You May Also Like