Sremska Mitrovica – Sremska Mitrovica je jedan od gradova koji učestvuje u projektu “Sedam gradova u Vojvodini” u okviru kojeg su snimljeni promotivni dokumentarni filmovi namenjeni boljoj prezentaciji turističko – kulturne ponude sedam vojvođanskih gradova.

Pored Sremske Mitrovice, projekat je obuhvatio i gradove Zrenjanin, Pančevo, Suboticu, Sombor, Vršac i Novi Sad koji su kroz sat vremena duge filmove predstavljeni na jedan sasvim drugačiji način sa ciljem poboljšanja vidljivosti ovih gradova kao turistički zanimljivih destinacija ne samo u Srbiji već i u regionu.

Prezentacija projekta „Sedam gradova u Vojvodini“ održana je prošle nedelje u holu Pokrajinske vlade, a Grad Sremsku Mitrovicu predstavljao je Tomislav Janković, zamenik gradonačelnika.

srb--sremska-mitrovica

“U okviru projekta mi smo dobili jedan promotivni film u kojem su predstavljeni svi potencijali našeg grada, s posebnim akcentom na Specijalni rezervat prirode Zasavica i Carskoj Palati”, rekao je Janković i dodao da će ovaj film o Sremskoj Mitrovici već u oktobru mesecu iskoristiti Turistička organizacija grada koja će ga deliti kao deo svog promotivnog materijala na 48. Međunarodnom sajmu turizma koji će se održati u Novom Sadu.

Autor svih filmova je produkcija Pakis, a pokrovitelj projekta “Sedam gradova Vojvodine” je Pokrajinski sekretarijat za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova.

Broj turista u Sremskoj Mitrovici iz godine u godinu raste. Prema podacima Turističke organizacije grada Sremska Mitrovica tokom 2014. godine Sremsku Mitrovicu posetilio je nešto više od 50.000 turista. Carsku palatu, obišlo je više od 15.000 domaćih i inostranih turista, dok je broj posetilaca koji su tokom 2014. godine posetili Specijalnig rezervata prirode ”Zasavica” 32.500. Verski turizam, koji je takođe u ponudi Turističke organizacije, prošle godine brojao je nekoliko hiljada domaćih i inostranih turista koji su obišli fruškogorske manastire.

Možda Vam se svidi i