Sremska Mitrovica – Sremski poljoprivrednici neće podržati današnji, ali ni neke buduće proteste koji se organizuju sa ciljem da se iz skupštinske procedure povuče Predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o poljoprivrednom zemljištu, za radio Ozon potvrdio je predsednik Unije poljoprivrednika iz Sremske Mitrovice Zlatan Đurić.

Prema Đurićevim rečima oni se protive današnjem protestu i podržavaju novi Predlog zakona jer njegovim usvajanjem šanse za uzurpacijom državnog zemljišta su svedene na minium.

“Oni koji su otišli da protestuju si isti oni koji su uzurpirali 380.000 hektara državnog zemljišta i naravno da njima ne odgovara usvajanje novog zakona”, kratko je rekao Đurić.

eko-poljoprivrednici

Asocijacija poljoprivrednika i još desetak udruženja poljoprivrednika iz Vojvodine i Mačve krenuli su u protestnu vožnju ka Beogradu, zbog nezadovoljstva predlogom zakona o poljoprivrednom zemljištu. Vožnju traktorima do Beograda 26. novembra zbog predloženih izmena Zakona o poljoprivrednom zemljištu najavila je i Liga socijaldemokrata Vojvodine.

Možda Vam se svidi i