Građani Sremske Mitrovice imaće sigurnije i kvalitetnije snabdevanje gasom zahvaljujući radovima koje sprovodi Javno preduzeće za distribuciju prirodnog gasa “Srem gas”.

U pitanju je nastavak ulaganja u izgradnju distributivne gasne mreže. Ovaj projekat je započet tokom prošle godine, a radovi se odvijaju na Bulevaru Konstantina Velikog u blizini fudbalskog terena Radnički. Ovo je druga faza radova, a finansira je preduzeće svojim sredstvima u visini od oko milion dinara. Nastavak ulaganja u distributivnu gasnu mrežu predstavlja drugu fazu projekta koji je započet tokom prošle godine.

Do sada su zamenjene gasovodne cevi, povećani prečnici, a sada se radi na proširenju distributivne mreže dužine oko 900 metara. U prvoj fazi izgrađena je deonica gasovoda od Srednje ekonomske škole “9. maj” do igrališta FK “Radnički” na Bulevaru Konstantina Velikog. Nastavljeni su radovi u pravcu Starog mosta, od terena FK “Radnički” do Šipada.

Prema rečima rukovodioca u Službi razvoja izgradnje ovog preduzeća Đure Marjanovića, na ovaj način će korisnicima biti omogućeno bolje i kvalitetnije snabdevanje gasom, kako bi bili još zadovoljniji.

Za sve njih, kao i za one koji će se tek priključiti mreži, od prvog oktobra cena gasa biće jeftinija.

Prema Odluci, cena za snabdevanje kategorije kupaca domaćinstva, iznosi 39,33 din po metru kubnom, dok  za kategoriju privreda ta cena iznosi 37 din/m³. – Postupili smo prema izveštaju koji smo dobili od JP “Srbija gas”, pa smo usvojili odluku o nižoj ceni gasa i primenjivaćemo je od prvog oktobra, rekao je Marjanović.

Nakon završetka ovih radova planira se priključenje grupnih priključaka za kolektivno stanovanje i individualnih priključaka za stambene jedinice. Trajanje izvođenja radova u velikoj meri zavisi i od vremenskih uslova. Kiša usporava radove, ali se očekuje da će posao biti završen u ovoj godini. STV

Možda Vam se svidi i