Sremska Mitrovica – Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja juče je, samo nekoliko dana nakon objavljivanja lista tehnoloških viškova, objavilo liste slobodnih radnih mesta za nastavno i nenastavno osoblje u srpskim školama.

Prema prvim informacijama na ovim spiskovima nalazi se preko 12.200 slobodnih radnih mesta, od tog broja oko 8.000 u osnovnim, oko 3.500 u srednjim i oko 650 slobodnih mesta ima u muzičkim školama.

skola_4

Prema ovim spiskovima i u sremskomitrovačkim osnovnim i srednjim školama postoji potreba za nastavnim i nenastavnim kadrom.

Što se tiče nastavnog osoblja u osnovnim školama na teritoriji Grada Sremska Mitrovica najviše slobodnih mesta ima u osnovnoj školi “Radivoj Popović”, ukupno 14. U OŠ “Slobodan Bajić Paja” slobodnih mesta ima 13, u OŠ “Dobrosav Radosavljević Narod” u Mačvanskoj Mitrovici 10, u OŠ” Boško Palkovljević Pinki” 9, u OŠ “Jovan Jovanović Zmaj” 8, u OŠ “Jovan Popović” 7. U Osnovnoj školi “Branko Radićević” u Kuzminu ima šest slobodnih mesta, dok u osnovnim školama “Sveti Sava” u Sremskoj Mitrovici i “Triva Vitasović Lebarnik” u Laćarku ima po tri slobodna mesta. U Osnovnoj školi “Jovan Jovanović Zmaj” u Martincima, prema spisku koji je objavilo Ministarstvo prosvete slobodna su dva mesta za nastavni kadar.

U srednjim sremskomitrovačkim školama ima 49 slobodnih mesta, od toga najviše u Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla” i to 13, u Srednjoj medicinskoj školi “Draginja Nikšić” slobodnih mesta je 10, u “Mitrovačkoj gimnaziji” 8, u Prehrambeno šumarskoj i hemijskoj školi 7, u Srednjoj ekonomskoj školi “9. Maj” 6, dok je u u Srednjoj školi “Radivoj Popović” slobodno 5 mesta za nastavni kadar.

Muzička škola “Petar Krančević” se na listi nalazi sa čak 15 slobodnih radnih mesta za nastavni kadar, dok slobodnih mesta za nenastavni kadar nema.

Gledajući spiskove u mitrovačkim školama slobodnih mesta ima i za nenastavni kadar, pa tako u OŠ “ Jovan Popović” je otvoreno slobodno mesto za pedagoga, u “Zmajevoj” školi se traže dve spremačice, u OŠ “Slobodan Bajić Paja” su potrebni ložač i administrativno – finansijski radnik. Ložač se takođe traži i u OŠ “Sveti Sava”, kao i pomoćni radnik. U laćaračkoj osnovnoj školi traži se psiholog, pomoćni radnik i administrativno finansijski radnik, a u Kuzminu dve spremačice i rukovodilac računovodstva.

U Srednjoj tehničkoj školi „Nikola Tesla” traži se spremačica, baš kao i u Srednjoj školi “Radivoj Popović”, dok se u medicinskoj školi “Draginja Nikšić” traži administrativno finansijski radnik.

Spiskovi svih slobodnih mesta nastavnog I nenastavnog kadra u srpskim osnovnim, srednjim I mzičkim školama možete videti OVDE.

Možda Vam se svidi i