Sremska Mitrovica- Prvi Jesenji maraton na Fruškoj gori, koji organizuje PSD “Železničar” iz Novog Sada, biće održan u subotu, 28. novembra.

Kako se navodi, ovaj maraton je isključivo sportsko-rekreativnog karaktera, odnosno nema takmičarski karakter, jer je akcenat na rekreativnoj aktivnosti, koja podrazumeva šetnju po šumskom pojasu Fruške gore, što će svakom učesniku doneti nagradu – mir i psihičko i fizičko opuštanje.

Organizatori su, za ovu priliku, odabrali kombinovanu stazu: ravniju i lakšu na početku, kako bi se maratonci “zagrejali”, nakon čega će uslediti deo staze koji pripada Ultra ekstremnom Fruškogorskom maratonu, gde će šetači pokazati svoju fizičku spremnost.

fruskogorski-maraton-2012-1

Kako iz PSD “Železničar” najavljuju, drugi deo staze odvešće maratonce kroz Dumbovački potok, niz Dumbovački slap, naravno, uz maksimalnu sigurnost. Ukupna dužina staze iznosi oko 25,7 kilometara, a start i cilj su na dobro poznatom mestu – Popovici.

Kontrolne tačke kroz koje će šetači proći su Kraljeva stolica, Brankovac, Vrata raja, Zmajevac i izvor Zvečan. Preliminarne prijave potrebno je poslati do 23. novembra, i to na imejl adresu: psdzeleznicar.ns@gmail.com, sa navedenim imenom, prezimenom i godinom rođenja.

Primanje i izdavanje kontrolnih knjižica vršiće se na Popovici od 7 do 8 časova, a sam start je zakazan za 8 sati, dok se prolazak svih maratonaca kroz cilj očekuje najkasnije do 17 časova. Sama pravila, kao i savete o učešću na Maratonu, možete pronaći na internet sajtu “Železničara”.

Izvor: Sremske vesti

Možda Vam se svidi i