Sremska Mitrovica – Kako stoji u saopštenju na zvaničnom sajtu Udruženja bankarskih klijenata “Efektiva”, nezadovoljni rešenjima koje Narodna banka Srbije ponudila za kredite u švajcarskim francima, kao i nezainteresovanošću da se reše ostali problem koje građani i privreda imaju u poslovima sa bankama u subotu 28. marta, tačno u podne biće organizovan novi protest oštećenih korisnika bankarskih usluga.

Protest pod parolom “Stavimo tačku na pljačku” biće održan ispred NBS u Nemajinoj ulici u Beogradu, a sprovešće ga Udruženje Efektiva u koordinaciji sa ostalim udruženjima ovog tipa iz Slovenije, Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Crne Gore.

efektiva

“Cilj protesta je konačno regulisanje bankarskog tržišta u Srbiji, transparentno i zakonito poslovanje banaka, kao i povraćaj nezakonito naplaćenog novca po bilo kom osnovu i u bilo kojoj vrsti pozajmice, umeravanje glavnice kredita u švajcarskim francima, u kojima građani i posle 7-8 godina redovne otplate duguju daleko više nego što su od banke pozajmili”, navodi se u saopštenju.

Možda Vam se svidi i