Sanacija oštećene staze na keju

Sremska Mitrovica – Na savskom keju u Sremskoj Mitrovici u toku su radovi na sanaciji staze za šetanje.

Ovi radovi se izvode u okviru redovnog programa održavanja vodoprivrednih objekata, a kako je najavljeno iz Vodoprivrednog preduzeća „Regulacije“ Sremska Mitrovica, zbog veoma lošeg stanja u kome se nalazi, biće sanirano oko 200 metara postojeće betonske staze.

staza

Ovim radovima, deo staze će biti vraćen u prvobitno stanje iz osamdesetih godina kada su postavljene, i stare betonske staze biće zamenjene novim betonskim pločama.

„Trenutno se skidaju stare betonske ploče, stavlja se ponovo podloga šljunka koja je i pre postojala, i biće postavljen geo tekstil, a kako bi se izbegla nivelacija, biće dopunjen i šljunak, jer su staze ulegle uzmeđu 15 do 20 centimetara u odnosu na vertikalni betonski zid koju se nalazi pored staze“, rekao je direktor VP „Regulacije“ Ljubo Jakšić.

direktor

Iz VP „Regulacije“ je najavljeno je i da će biti sanirane kosine na unutrašnjem delu keja, i biće popravljeni dunav blokovi kojima su kosine obložene.

Radovi će biti završeni do 15. jula, finansira ih Javno preduzeće „Vode Vojvodine“, kroz svoje redovne aktivnosti koje su predviđene za ovu godinu, a vrednost ovih radova je oko 1,5 miliona dinara.

Iz Vodoprivrednog preduzeća „Regulacije“ Sremska Mitrovica, podećaju da je u okviru redovnog održavanja vodoprivrednih objekata ugrađeno oko 350 kubika kamena na površini od 70 metara, od pešačkog mosta nizvodno a u toku su u radovi na čišćenju oko 520 kubika mulja na stepenastim oblogama, što će biti ponovljeno u avgustu i septembru mesecu.

You May Also Like