Sremska Mitrovica – Ruska Federacija uputila je Republici Srbiji donaciju u vrednosti od 9,2 miliona dolara u vidu 14 najsavremenijih vatrogasnih vozila. Od toga jedno vozilo dobila je i Vatrogasna stanica u Sremskoj Mitrovici.

„Imali smo sreće, ali i puno pravo što je upravo jedno od vozila stiglo u Vatrogasnu stanicu u Sremskoj Mitrovici, jer generalno gledajući Srem predstavlja vrlo ugroženu oblast“, rekao je Stevan Pejić, načelnik Odeljenja za vanredne situacije.

vatrogasci

S obzirom da Vatrogasna stanica u Sremskoj Mitrovici pomaže i drugim stanicama u Sremu ova donacija izuzetno je značajna za čitavu oblast. Pejić je objasnio da u Sremu ima 60 000 hektara šume, dva auto – puta, dva pružna kolovoza, dve najveće reke u Srbiji, Sava i Dunav protiču kroz Srem, postoji veliko poljoprivredno područje, i to je ono što Srem čini ugoženim.

Vatrogasno vozlo je u Sremsku Mitrovu stiglo juče, a radi se o najsavremenijem navalnom vatrogasnom vozilu, sa kabinom u kojoj može da se smesti šest vatrogasaca. Rezervoar za vodu koje ovo vozilo poseduje može da primi 6 hiljada litara vode i 400 litara penila. Ima pumpu visokog i srednjeg pritiska, pogon na sva četiri točka, top velikog dometa mlaza i crevo dugačko 60 metara. Pored mnogobrojne vatrogasne opreme za gašenje požara u vozilu se nalazi i oprema za spašavanje iz saobraćajnih i drugih nezgoda.

 

You may also like